Skip to content

Forum

Please or Register to create posts and topics.

Salesforce Certified JavaScript Developer I (SP25) Exam Guide by Certsforce

The Certsforce JavaScript-Developer-I – Salesforce Certified JavaScript Developer I (SP25) Certification Exam is designed to validate a candidate’s expertise in core JavaScript programming concepts within the Salesforce ecosystem. It focuses on essential skills such as variables, data types, functions, objects, arrays, DOM manipulation, asynchronous programming, and modern JavaScript (ES6+) features. The exam also assesses understanding of how JavaScript integrates with Salesforce platforms, including Lightning Web Components and application logic. Candidates JavaScript-Developer-I - Salesforce Certified JavaScript Developer I (SP25) are expected to demonstrate problem-solving abilities, code optimization techniques, and best practices for building scalable applications. This certification is ideal for developers aiming to strengthen their Salesforce development career and prove their proficiency in JavaScript for enterprise-level solutions.

Həmin gün maaş günü idi. Hesabıma baxdım – hər şey qaydasında. Borclarımı ödədim, bir kənara ayırdığım pulu saxladım, qalanı ilə nə edəcəyimi düşündüm. Normalda kitab alardım, ya da dostlarla restorana gedərdim. Amma həftəsonu hamı məşğul idi. Evdə tək oturmuşdum. Telefonum əlimdə fırlanırdı. Sonra birdən bir bildiriş gördüm: “Yeni istifadəçilərə 50 pulsuz fırlanma”. Düzü, reklamlara çox fikir vermirəm. Amma “pulsuz” sözü diqqətimi çəkdi. Kim pulsuz sevməz ki?

Qeydiyyatdan keçmək üçün heç nə itirmirdim. Ad, email, bir dəqiqəlik iş. Qeydiyyat bitdi. Amma pulsuz fırlanmaları almaq üçün ilk depoziti qoymaq lazım idi – minimal məbləğ 10 manat. Düşündüm: 10 manat mənim üçün bilet qiymətidi. İtirsəm, darıxmaram. Yüklədim. Və o an aktiv oldu mostbet free spin təklifi. 50 fırlanma, hər biri 0.20 manat dəyərində. Ümumi dəyər 10 manat. Yəni əslində depozitim qaytarılmış oldu. “Yaxşı” dedim, “baxaq nə çıxır”.

Fırlanmalar müəyyən bir oyuna bağlı idi – meyvə temalı, parlaq, sadə. Birinci fırlanma: boş. İkinci: boş. Üçüncü: 1.40 manat qaytardı. Gülümsədim. Nə böyük uduş, amma heç olmasa işləyir. Onuncu fırlanmaya qədər təxminən 7 manat yığmışdım. On birinci fırlanmada ekran saraldı. Bir an dayandı. Sonra ulduzlar yağmağa başladı. Ürəyim döyünürdü. Yox, bilirdim ki, böyük bir şey olacaq. Bonus oyunu aktivləşdi. Mənə üç qutu verdilər. Seçim etdim. Birinci qutu: 15 manat. İkinci: 28. Üçüncüdən əvvəl düşündüm: “Seçimimi dəyişim?” Dəyişdirdim. Və üçüncü qutu: 74 manat. Cəmi: 117 manat yalnız pulsuz fırlanmalardan!

O an evdə tək idim, amma qışqırdım. Həyəcan böyük idi. Çünki bu pul mənim deyildi. Bu, sadəcə bir təklif idi. Pulsuz. Mən heç nə risk etməmişdim. 10 manat atmışdım, artıq 117 manat qazancım var idi. Və bonus fırlanmalar hələ bitməmişdi. Daha 40 fırlanma qalmışdı. Onların içindən daha 20 manat gəldi. Ümumi: 137 manat.

Dayandım. Nəfəs aldım. Çay dəmlədim. Oturdum düşündüm. Bu, oyun deyil idi. Bu, bir hədiyyə idi. Amma hədiyyələr təhlükəli ola bilər. Çünki beynində bir şey yaranır: “Əgər bu pulsuz gəldisə, bəlkə bir az da oynayım?” Özümə dedim: yox. Nə qədər qazandınsa, çıxart. Və elə də etdim. Pul kartıma köçdü. Saat gecə 11 idi. Yata bilmirdim, amma içim rahat idi.

Növbəti gün işdə həmkarlarıma danışdım. İnanmadılar. Dedim: “Özünüz yoxlayın”. Həmin gün bir dostum da qeydiyyatdan keçdi. O da 10 manat yüklədi. Ona da gəldi mostbet free spin. Onun uduşu mənimkindən az oldu – cəmi 28 manat. Amma yenə də pulsuz idi. Gülüşdük. Axşam yeməyinə getdik – onun hesabına. Dedi: “Sağ ol, bu pulsuz fırlanmalar olmasaydı, çıxmaq fikrində deyildim”.

Həmin həftə ərzində özümə bir qayda qoydum: pulsuz təkliflərdən istifadə et, amma heç vaxt o təkliflərin dalınca düşüb əlavə pul yükləmə. Gördüm ki, bəzi günlərdə sayt “10 pulsuz fırlanma” verir sadəcə aktiv olduğuna görə. Həmin günlər heç depozit qoymadan oynayırsan. Qazandıqda isə çıxarırsan. Bir dəfə 3 manat qazandım, çıxartdım. Gülməli idi. Amma prinsip vacibdir.

İndi keçək ən maraqlı hissəyə. Həmin ilk uduşdan iki həftə sonra mən yenə sayta girdim. Artıq adi istifadəçi idim. Yenə gördüm bir təklif: “Həftənin sonunda 20 pulsuz fırlanma”. Aktivləşdirmək üçün heç nə tələb olunmurdu. Sadəcə daxil ol – al. Daxil oldum. Və yenə mostbet free spin işə düşdü. Bu dəfə uduş kiçik idi – cəmi 9 manat. Amma yenə pulsuz! Gülərək çıxartdım. 9 manata bir pizza aldım. Həmin axşam film izlədim. Şadam.

Bu günə qədər mostbet free spin təkliflərindən neçə dəfə istifadə etdiyimi bilmirəm. Bəlkə 10, bəlkə 12. Hər dəfə qazanmadım. Bəzən 1-2 manat, bəzən sıfır. Amma ortalama olaraq hər pulsuz təklif mənə təxminən 5-10 manat qazandırdı. Kiçik rəqəmlər, amma üst-üstə yığıldıqda bir ay ərzində təxminən 80 manat pulsuz pul. Bunun üçün heç bir depozit qoymadım. Sadəcə vaxt ayırdım.

Dostlarım məndən soruşurlar: “Bəs zərərin oldumu?” Deyirəm: “Yox, çünki mən oynamadım, mən təkliflərdən istifadə etdim”. Yəni mən kazino ilə bir növ “danışıq” aparıram: sən mənə pulsuz ver, mən də sənin vaxtını alım. Amma pulumu vermirəm. Bu çox vacibdir.

Əlbəttə, bir dəfə şirnikdim. Pulsuz fırlanmalardan sonra o qədər yaxşı hiss etdim ki, dedim “bəlkə bir az da öz pulumla oynayım”. Yüklədim 50 manat. Və o gün uduzdum. Hamısını. Otuz dəqiqədə 50 manat getdi. Yerə düşdüm. Sonra güldüm. Dedim: “Əla, məni tutdun”. Həmin gün dərsimi aldım. O gündən sonra pulsuz təkliflər – bəli. Öz pulum – yalnız limitlə.

Mənim üçün ən gözəl uduş 137 manat deyildi. Ən gözəl uduş bu dərsi öyrənmək idi. Pulsuz fırlanmalar əyləncəlidir, həyəcanlıdır. Amma əsas məsələ onlardan sonra nə etdiyindir. Mən seçdim ki, dayanam. Və bu gün sakitəm.

Əgər siz də bir gün “pulsuz” sözünü görsəniz, unutmayın: pul verməyən oyun uduzdurmayacaq. Amma uduşun ölçüsü deyil, uduşdan sonrakı hərəkətləriniz vacibdir. Mən hərəkətlərimə nəzarət edirəm. Buna görə bu gün hələ də oynayıram – yalnız əyləncə üçün, yalnız ağılla, yalnız limitlə. Və hərdən o pulsuz fırlanmalar gələndə gülümsəyirəm. Çünki bilirəm: bu, təkcə şans deyil, bu, bir oyunun qaydalarını öyrənməkdir. Mən öyrəndim. Siz də öyrənə bilərsiniz.